Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Enologia (2014) |
Assignatures |
ELABORACIÓ DE VINS ESCUMOSOS |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | ELABORACIÓ DE VINS ESCUMOSOS | Codi | 19224123 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica | |
Cavazzani, Nereo, Fabricación de vinos espumosos, Ed. Acribia, 1989 De Rosa, Tullio, Tecnologia de los vinos espumosos, Ed. Mundi-Prensa, 1990 Giralt, Emili, Empresaris, nobles i vinyaters. 50 anys de recerca històrica, col•lecció Honoris Causa. Ed. Universitat de València, 2002 Saracco, Carlo, Produzione dei vini spumanti e frizanti, Ed.Edagricole, 1987 Viader, Ramón, Manual de control de calidad, , Revistes: -ACE. Revista d'Enologia. Associacio Catalana Enòlegs. -La revue des Oenologues et des techniques vitivinicoles -Le Blanc et le Rouge -Le Vigneron Champenoise -La revue française d’œnologie -La vid Catalana (1911) -Apunts de Bartomeu i Josep LLuis Gramona -Apunts de Jaume Martí -Le rêve fragile
Libres: - Champagne : Une historie inatendue (les editions de l’atelier). -Les Grans Vins sans sulfites de Arnaud Immelé. -Les parfums du Vin. Richard Pfister. -Le sol, la terre et les champs de Claude et Lydia Bourguignon. -Champagne, Le vin secret sous la direction de Richard Marchal. Ed. Épure. -Condicionantes nitrogenados en la elaboración de cava. Csic-Urv. Fac Enología- -Noirs et Blancs en Champagnes. Michèle Jolyot. Atelier Michèle Jolyot 2007. -Les méthodes biologiques apliquées a la vinification et à l'oenologie, conservation -traitements emboutellaige champagnisation artisanale "le courrier du livre". Max Léglise -Bibliografia de Gerard liger belair |
|
Complementària | |