Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Enologia (2014) |
Assignatures |
CULTURA VITIVINÍCOLA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2022_23 |
Assignatura | CULTURA VITIVINÍCOLA | Codi | 19224116 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Introducció | Aspectes històrics de l'enologia i la viticultura Situació vitivinícola actual Classificació dels vins: Vins de Finca, Vins de Vila, DOP, IGP, Vi |
Geografia vitivinícola | Coneixement del principals països productors: Vins de Catalunya, Espanya, Europa i Nou Món Altres països productors Sessions pràctiques: tast de vins |
Vi i salut | Introducció general. Metabolisme de l'alcohol. Metabolisme i efectes perjudicials d'alguns compostos secundaris Sessió pràctica |