Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau en Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (2018) |
Assignatures |
DISSENY DE PROCESSOS DE SEPARACIÓ |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2022_23 |
Assignatura | DISSENY DE PROCESSOS DE SEPARACIÓ | Codi | 20244114 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1 Introducció als fenòmens de transport. Equacions de velocitat, transport molecular en estat estacionari. |
|
2 Operacions de separació basades en la transferència de matèria. Extracció líquid-líquid, extracció sòlid-líquid, destil·lació i rectificació de mescles binàries, adsorció, intercanvi iònic, cromatografia. |
|
3 Processos de separació i purificació: sedimentació, centrifugació, filtració i filtració per membranes. |
|
4 Separació i purificació en la indústria dels aliments i biotecnològica. | |
Extracció supercrítica | Extracció de soluts aprofitant les propietats supercrítiques de diversos solvents. El CO2 com a solvent supercrític. Mescles de solvents per a fer extraccions supercrítiques. |