Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Enologia (2014) |
Assignatures |
GESTIÓ DE LA QUALITAT I LA SEGURETAT EN LA INDÚSTRIA VITIVINÍCOLA |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2022_23 |
Assignatura | GESTIÓ DE LA QUALITAT I LA SEGURETAT EN LA INDÚSTRIA VITIVINÍCOLA | Codi | 19224125 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
Compañó Beltrán, R., Rios Castro, A., Garantía de la Calidad en los Laboratorios Analíticos, Síntesis, Madrid Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Alimentació, , http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentaci AINIA, Legislación alimentaria, , https://www.ainia.es/tag/legislacion-alimentaria/ European Commission, Food, Farming, Fisheries Safety & Quality, , https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries_e Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA), Calidad Agroalimentaria, , https://www.mapa.gob.es/es/alimentacion/temas/cali FAO, FAO, , http://www.fao.org/home/es/ FAO, CODEX ALIMENTARIUS, , http://www.fao.org/fao-who-codexalimentarius/about Salazar Mato, José Francisco, Trazabilidad y seguridad alimentaria en frutas y hortalizas, , Almería Francisco Polledo, Juan José, Gestión de la seguridad alimentaria análisis de su aplicación efectiva, Mundi-Prensa, Madrid , Etiquetado de los alimentos- normas bàsiques _ Codex alimentarius, , , El APPCC elemento clave para garantizar la seguridad alimentaria UPV, , Edwars Deming, Calidad, productividad y competitividad, Ed Diaz de Santos, , ISO 17025, , |
Complementària |
, FOOD RESOURCE. ANALISIS SENSORIAL (http://food.oregonstate.edu/faq/sensory/card.html), , , Revista Consumer (http://revista.consumer.es), , , ISO. Normas de Análisis sensorial (http://www.iso.ch/iso/en/CatalogueListPage.CatalogueList?ICS1=67&ICS2=240&ICS3=), , , Rapid Alert System for Food and Feed. RASFF. EC.(http://europa.eu.int/comm/food/food/rapidalert/index_en.htm), , , Análisis sensorial. Guía general para el personal de los laboratorios de evaluación sensorial. Parte 1: Responsabilidades del personal. (ISO 13300-1:2006), , AENOR , Còdigo alimentario español, , , CGA-ENAC-LE, , , http://www.iso.ch/9000e/iso14000.pdf , , |