Educational guide Faculty of Business and Economics |
english |
Bachelor's Degree in Finances and Accounting |
Subjects |
MARKETING |
Contents |
IDENTIFYING DATA | 2023_24 |
Subject | MARKETING | Code | 16204118 | |||||
Study programme |
|
Cycle | 1st | |||||
Descriptors | Credits | Type | Year | Period | ||||
6 | Compulsory | Second | 1Q |
Competences | Learning outcomes | Contents |
Planning | Methodologies | Personalized attention |
Assessment | Sources of information | Recommendations |
Topic | Sub-topic |
1. Conceptes de màrqueting | a. Concepte de màrqueting b. Àmbits d’actuació del màrqueting c. Orientacions i aproximacions al mercat d. Evolució dels paradigmes de màrqueting e. La funció del màrqueting a l’empresa f. Relació entre el màrqueting i les vendes g. Activitats de màrqueting a l’empresa h. Organització funcional del màrqueting i. Ètica i màrqueting j. Els condicionants de l’entorn en el màrqueting |
2. La planificació estratègica de màrqueting | a. El procés de màrqueting b. Necessitat de planificar en màrqueting c. Conceptes de planificació de màrqueting d. Els objectius i la seva naturalesa e. Guia per a la preparació del pla de màrqueting f. Funcions del pla de màrqueting |
3. El mercat i les seves oportunitats | a. Concepte de mercat b. Classificació dels mercats c. Conceptes de potencial de mercat d. La participació del mercat e. La penetració de mercat f. L’estudi de la competència |
4. El comportament del consumidor | a. L’estudi del comportament del consumidor b. Models de comportament c. Els hàbits de compra d. Comportaments de compra en les organitzacions e. L’organització i els processos de compres a les empreses i organitzacions |
5. La segmentació dels mercats i el posicionament dels productes i marques | a. Conceptes i utilitats de la segmentació b. Justificació de la segmentació dels mercats c. Procés per a segmentar els mercats d. Models de segmentació de mercats e. Criteris de segmentació de mercats f. Estratègies de segmentació i definició del públic objectiu g. Conceptes d’imatge, identitat i posicionament h. Procés per a determinar el posicionament dels productes i les marques i. Interpretació dels posicionaments |
6. La informació i les decisions de màrqueting | a. La informació i el risc en les decisions b. El sistema d’informació de màrqueting c. L’estimació de la demanda |
7. La gestió del producte i el servei | a. Concepte i dimensions del producte i el servei b. La línia de productes i serveis c. Decisions sobre la marca d. Altres atributs del producte e. El cicle de vida del producte f. La innovació i la renovació de productes g. Estratègies de màrqueting per a empreses de serveis |
8. La política de preus i marges | a. Conceptes de preus i marges b. Fixació de preus c. Estratègies de preus en el llançament del producte d. Estratègies de variació de preus |
9. Els canals de distribució | a. Operativitat en els canals de distribució b. Elecció de canals de distribució c. La direcció i el poder en el canal d. El sistema comercial i la distribució e. Tendències en la distribució del futur |
10. La comunicació integrada de màrqueting | a. El mix de comunicació b. La promoció de vendes c. El màrqueting directe i l’e-comerce d. Les relacions públiques e. Principis de la publicitat f. Disseny i desenvolupament de campanyes publicitàries g. Avantatges i inconvenients de la venda personal h. Tipologies d’organització de vendes i. Gestió i direcció de la força de vendes |