2022_23
Guía docente 
Facultad de Química
A A 
castellano 
Nutrición y Metabolismo (2012)
 Asignaturas
  MICROCOMPONENTES DE LA DIETA
   Fuentes de información
Básica

CERCABIB

Libro

Combs GF. The Vitamins: fundamental aspects in nutrition and health. 4a ed. Amsterdam: Elsevier; 2012.  

3a edició, 2008  

Prasad AS, editor. Essential and toxic trace elements in human health and disease: the First International Meeting of the International Society for Trace Element Research in Humans held in Palm Springs, California, December 9-12, 1986. New York: Liss; 1988.  

Linder MC, editora. Nutrición: aspectos bioquímicos, metabólicos y clínicos. Pamplona: EUNSA; 1988.  

McDowell LR. Vitaminas. Barcelona: Ediciones S; 2004.  

Gibney ME, Vorster HH, Kok FJ, editors. Introducción a la nutrición humana. Zaragoza: Acribia; 2004.  

Alemany M. Enciclopedia de las dietas y la nutrición. 2a ed. Barcelona: Planeta; 1999.  

Revista

International Journal of Food Science and Vitaminology  

Página web

FAO Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura [internet]. Itàlia: Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura; [data d’actualització: 2017; data de consulta: 18-07-2017]. Disponible a: http://www.fao.org/home/es/  

USDA. United States Department of Agriculture. National Agricultural Library. Food and Nutrition Information Centre [internet], [data de consulta: 18-07-2017]. Disponible a: http://fnic.nal.usda.gov/  

OMS Organización Mundial de la Salud [internet]. Organización de las Naciones Unidas. [data d’actualització: 2017; data de consulta: 18-07-2017]. Disponible a: www.who.int  

Harvard School of Public Health [internet]. Boston: Harvard T.H. Chan School of Public Health; [data d’actualització: 2017; data de consulta: 18-07-2017]. Disponible a: www.hsph.harvard.edu  

Texto electrónico

The American Journal of Clinical Nutrition  

Annual Review of Nutrition  

Annual Review of Nutrition.  

The British Journal of Nutrition. Cambridge : Cambridge University Press, 1947-  

International Journal of Obesity  

The Journal of Nutrition  

 Brody T. Nutritional biochemistry [recurs electrònic]. 2a ed. San Diego: Academic Press; 1999.   

En paper  

Complementaria