2008_09
Guia docent 
Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials
A A 
català 
 
 

Ensenyaments

1er Cicle
Ciències Empresarials (2002)
Ciències Empresarials (2002) (Campus Terres de l'Ebre)

1er i 2on Cicle
Administració i Direcció d'Empreses (2002)
Economia (2001)Benvinguda


Benvinguda

La Universitat Rovira i Virgili (URV) es va crear el 1991 a partir dels centres universitaris ja existents a les comarques del sud de Catalunya. El nom de la Universitat s'estableix en honor a l'il·lustre escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, que va ser president del Parlament català. La URV disposa, actualment, de dotze centres universitaris, des d'on s'ofereixen més de 50 ensenyaments de les àrees de ciències de la salut, ciències socials, humanitats, tecnologia i ciències experimentals. La nostra universitat està integrada per més de 950 professors i 300 persones de l'administració i els serveis, que treballen per una formació de qualitat en la docència i la recerca per als més de 12.000 estudiants que ens han escollit per cursar els seus estudis de diplomatura, llicenciatura, màster, doctorat i formació continuada.

A Reus, els estudis empresarials es van iniciar al 1988 amb la creació de l’Escola Universitària d'Estudis Empresarials a la Divisió VII de la Universitat de Barcelona. Es recollia, Aixa, una històrica aspiració de la ciutat de Reus. La creació de la Universitat Rovira i Virgili va suposar la transformació de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials en l’actual Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

Des del 1988 fins al 1992, es va impartir la diplomatura en Ciències Empresarials. El 1992 s’inicià la llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses i els estudis de doctorat en Economia i Empresa. Uns anys més tard, el 1999, es porta a terme una nova ampliació de l'oferta docent amb la llicenciatura d'Economia. Des del curs 2005-06, la Facultat ofereix la possibilitat de cursar la diplomatura en Ciències Empresarials a Tortosa. D'altra banda, amb la creació dels estudis de màster oficial, l’any 2006 s’inicia el màster en Organització Industrial i el 2007 s’amplia l’oferta amb el màster en Direcció Estratègica de l’Empresa. Paral·lelament i des de l’inici de l’activitat de l’Escola, s’ha apostat per mantenir una oferta formació continuada i d'especialització formativa de qualitat. Destaquem el curs de Mercats i Productes Financers, el màster en Finances i Gestió Bancària i el curs d’especialista universitari en Direcció de Màrqueting. Actualment estudien a la Facultat més de 1.900 alumnes, amb un equip de més de 140 professors i 29 membres del personal d'administració i serveis.

El 1996 la Facultat es va traslladar des de les instal·lacions del Passeig Misericòrdia a les noves instal·lacions situades als terrenys del Mas Vila Barberà, tocant a l'autovia de Bellissens. L'actual edifici té una superfície construïda de 8.900 m2, integrat per tres volums: un format per aules; un altre on s'ubiquen els despatxos per al professorat i els seminaris de les diferents unitats docents; i el tercer, que uneix a la planta baixa els dos anteriors, es destina a la Biblioteca, l'Aula Magna, així com altres serveis com la Secretaria, la Consergeria, la Sala d'Estudi, el Servei de Copisteria, i la Cafeteria-Restaurant. A pocs metres d'aquest edifici principal es troba el Mas Vila Barberà, un antic mas rehabilitat on s'ubiquen el Deganat i la Direcció dels Departaments de Gestió d'Empreses i d'Economia, així com la Sala de Graus. A Tortosa, la Facultat utilitza les instal·lacions de l’edifici Betània per a la docència de la diplomatura en Ciències Empresarials.