2011_12
Educational guide 
Faculty of Economics and Business
A A 
 
 

Welcome


Benvinguda

La Universitat Rovira i Virgili (URV) es va crear el 1991 a partir dels centres universitaris ja existents a les comarques del sud de Catalunya. El nom de la Universitat s'estableix en honor a l'il·lustre escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, que va ser president del Parlament català.

A Reus, els estudis empresarials es van iniciar al 1988 amb la creació de l’Escola Universitària d'Estudis Empresarials a la Divisió VII de la Universitat de Barcelona. Es recollia, així, una històrica aspiració de la ciutat de Reus. La creació de la Universitat Rovira i Virgili va suposar la transformació de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials en l’actual Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

Des del 1988 fins al 1992, es va impartir la diplomatura en Ciències Empresarials. El 1992 s’inicià la llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses i els estudis de doctorat en Economia i Empresa. Uns anys més tard, el 1999, es porta a terme una nova ampliació de l'oferta docent amb la llicenciatura d'Economia. El curs 2005-06, la Facultat va integrar lels estudis de la diplomatura en Ciències Empresarials que s'impartien a Tortosa des de l'any 1997 per la Fundació Privada Dr. Manyà. D'altra banda, amb la creació dels estudis de màster oficial, l’any 2006 s’inicia el màster en Organització Industrial i el 2007 s’amplia l’oferta amb el màster en Direcció Estratègica de l’Empresa. En el curs 2009-10 es va iniciar, d'una banda, l'extinció de la diplomatura en  Ciències Empresarials i les llicenciatures en Administració i Direcció d'Empreses i en Economia i, d'altra banda, l'activació de tres noves titulacions adaptades a l'EEES: el grau de Finances i Comptabilitat, el grau d'Administració i Direcció d'Empreses i el grau d'Economia, que s'estan implantant progressivament . Paral·lelament, i des de l'inici de l'activitat de l'Escola, s'ha apostat per mantenir una oferta de formació continuada i d'especialització formativa de qualitat. Destaquem el màster en Finances i Gestió Bancària que aquest proper curs arribarà a la seva desena edició. Actualment estudien a la Facultat més de 1.800 alumnes, amb un equip de més de 140 professors i 30 membres del personal d'administració i serveis.

El 1996 la Facultat es va traslladar des de les instal·lacions del Passeig Misericòrdia a les noves instal·lacions situades als terrenys del Mas Vila Barberà. L'actual edifici té una superfície construïda de 8.900 m2, integrat per tres volums: un format per aules; un altre on s'ubiquen els despatxos per al professorat i els seminaris de les diferents unitats docents; i el tercer, que uneix a la planta baixa els dos anteriors, destinat a la Biblioteca i la Sala d'Estudis. A la planta baixa també s'hi ubiquen l'Aula Magna, la Secretaria, l'aula oberta d'Informàtica, la Consergeria, el Servei de Copisteria, la Cafeteria, la Càtedra per al foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses (des del 2005) i la Càtedra per al foment de la Innovació Empresarial (des del 2009). A pocs metres d'aquest edifici principal es troba el Mas Vila Barberà, un  antic mas rehabilitat, seu del Deganat i la Direcció dels Departaments de Gestió d'Empreses i d'Economia, així com la Sala de Graus. A Tortosa, la Facultat imparteix el grau d'Administració i Direcció d'Empreses que aquest proper curs es desenvoluparà a les noves instal·lacions del Campus de les Terres de l'Ebre.