|
Quart Curs | |
Competència/ Resultats d'aprenentatge |
1 9 2 1 4 3 0 1 TREBALL DE FI DE GRAU |
A1Aplicar coneixements bàsics de matemàtiques i física a l'enologia.
| RA1Adquirir coneixements bàsics relatius al concepte de camp, fent especial èmfasi en els camps elèctric i magnètic i també en les forces i potencials electrostàtics, relacionant-los amb els produïts pels ions i dipols moleculars.
| RA1 - Adquirir coneixements bàsics relatius al concepte de camp, fent especial èmfasi en els camps elèctric i magnètic i també en les forces i potencials electrostàtics, relacionant-los amb els produïts pels ions i dipols moleculars.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Adquirir coneixements bàsics relatius al moviment ondulatori.
| RA2 - Adquirir coneixements bàsics relatius al moviment ondulatori.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos.
| RA3 - Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Adquirir les tècniques necessàries per a operar amb equacions diferencials.
| RA4 - Adquirir les tècniques necessàries per a operar amb equacions diferencials.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Adquirir les tècniques necessàries per a operar amb aplicacions lineals, matrius i vectors propis.
| RA5 - Adquirir les tècniques necessàries per a operar amb aplicacions lineals, matrius i vectors propis.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Adquirir les tècniques necessàries per a operar amb vectors.
| RA6 - Adquirir les tècniques necessàries per a operar amb vectors.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Adquirir les tècniques relacionades amb el càlcul d'extrems.
| RA7 - Adquirir les tècniques relacionades amb el càlcul d'extrems.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Aplicar el concepte i les tècniques de càlcul d'integrals a casos concrets.
| RA8 - Aplicar el concepte i les tècniques de càlcul d'integrals a casos concrets.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Aplicar les tècniques de càlcul amb matrius en problemes concrets.
| RA9 - Aplicar les tècniques de càlcul amb matrius en problemes concrets.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Aprendre a utilitzar els equips i el material de laboratori i realitzar correctament els procediments experimentals, interpretant els resultats experimentals i l'error associat a ells.
| RA10 - Aprendre a utilitzar els equips i el material de laboratori i realitzar correctament els procediments experimentals, interpretant els resultats experimentals i l'error associat a ells.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Comprendre el concepte d'equació diferencial.
| RA11 - Comprendre el concepte d'equació diferencial.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Conèixer el model teòric d'espai vectorial.
| RA12 - Conèixer el model teòric d'espai vectorial.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Conèixer les bases dels models de distribució de probabilitat discrets i continus
| RA13 - Conèixer les bases dels models de distribució de probabilitat discrets i continus
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Conèixer les propietats bàsiques de les funcions d'una i diverses variables.
| RA14 - Conèixer les propietats bàsiques de les funcions d'una i diverses variables.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA15Conèixer els conceptes teòrics d'aplicació lineal, matriu i espais propis.
| RA15 - Conèixer els conceptes teòrics d'aplicació lineal, matriu i espais propis.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA16Conèixer els fonaments de la mecànica de fluids.
| RA16 - Conèixer els fonaments de la mecànica de fluids.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA17Conèixer els principis de la mecànica newtoniana i les relacions que es deriven d'ells, aplicant-los al moviment d'una partícula i d'un sistema de partícules.
| RA17 - Conèixer els principis de la mecànica newtoniana i les relacions que es deriven d'ells, aplicant-los al moviment d'una partícula i d'un sistema de partícules.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA18Conèixer què és la radiació electromagnètica i quines són les seves causes. Conèixer l'espectre electromagnètic i comprendre els fonaments de l'òptica física i òptica geomètrica.
| RA18 - Conèixer què és la radiació electromagnètica i quines són les seves causes. Conèixer l'espectre electromagnètic i comprendre els fonaments de l'òptica física i òptica geomètrica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA19Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
| RA19 - Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA20Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA20 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA21Saber aplicar l'estimació matemàtica i els contrastos estadístics, útils quan s'han de prendre decisions sobre els valors de paràmetres físics o químics i els seus marges d'error.
| RA21 - Saber aplicar l'estimació matemàtica i els contrastos estadístics, útils quan s'han de prendre decisions sobre els valors de paràmetres físics o químics i els seus marges d'error.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA22Saber aplicar els conceptes i les tècniques estadístiques aplicades al tractament de resultats experimentals, que permetin estimar la fiabilitat dels valors finals.
| RA22 - Saber aplicar els conceptes i les tècniques estadístiques aplicades al tractament de resultats experimentals, que permetin estimar la fiabilitat dels valors finals.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA23Saber formular models d'ajustament de resultats experimentals a les funcions teòriques fisicoquímiques.
| RA23 - Saber formular models d'ajustament de resultats experimentals a les funcions teòriques fisicoquímiques.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA24Tenir un coneixement clar de les magnituds físiques, els sistemes d'unitats que s'amiden i l'equivalència entre ells.
| RA24 - Tenir un coneixement clar de les magnituds físiques, els sistemes d'unitats que s'amiden i l'equivalència entre ells.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA25Utilitzar eines informàtiques per a fer el tractament estadístic de dades.
| RA25 - Utilitzar eines informàtiques per a fer el tractament estadístic de dades.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A2Conèixer i aplicar de forma adequada les bases de química general i química orgànica a l'enologia.
| RA1Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos.
| RA1 - Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Conèixer el model atòmic i l'estructura atòmica de la matèria.
| RA2 - Conèixer el model atòmic i l'estructura atòmica de la matèria.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Conèixer la estereoquímica dels compostos orgànics i la estereoselectivitat de les reaccions. Conèixer les bases de la Química nuclear.
| RA3 - Conèixer la estereoquímica dels compostos orgànics i la estereoselectivitat de les reaccions. Conèixer les bases de la Química nuclear.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Conèixer les forces intermoleculars i la seva relació amb els estats d'agregació (compostos moleculars).
| RA4 - Conèixer les forces intermoleculars i la seva relació amb els estats d'agregació (compostos moleculars).
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Conèixer les propietats dels gasos i entendre el seu comportament.
| RA5 - Conèixer les propietats dels gasos i entendre el seu comportament.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Conèixer els constituents del vi i el seu comportament químic durant l'elaboració i criança del vi
| RA6 - Conèixer els constituents del vi i el seu comportament químic durant l'elaboració i criança del vi
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Conèixer i saber aplicar els principis bàsics de la termodinàmica de sistemes en equilibri, i la cinètica de les reaccions químiques.
| RA7 - Conèixer i saber aplicar els principis bàsics de la termodinàmica de sistemes en equilibri, i la cinètica de les reaccions químiques.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Conèixer i saber aplicar tècniques experimentals bàsiques en el laboratori químic.
| RA8 - Conèixer i saber aplicar tècniques experimentals bàsiques en el laboratori químic.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
| RA9 - Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA10 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Identificar els elements de la taula periòdica i les variacions de les propietats periòdiques.
| RA11 - Identificar els elements de la taula periòdica i les variacions de les propietats periòdiques.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Identificar els principals tipus de reaccions i dominar els càlculs estequiomètrics.
| RA12 - Identificar els principals tipus de reaccions i dominar els càlculs estequiomètrics.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Reconèixer la nomenclatura i formulació química.
| RA13 - Reconèixer la nomenclatura i formulació química.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Saber interpretar dades i resultats experimentals.
| RA14 - Saber interpretar dades i resultats experimentals.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA15Saber les bases de l'enllaç químic, inclosos tots els tipus (covalent, iònic i metàl·lic).
| RA15 - Saber les bases de l'enllaç químic, inclosos tots els tipus (covalent, iònic i metàl·lic).
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA16Conèixer les bases de la química nuclear.
| RA16 - Conèixer les bases de la química nuclear.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA17Adquirir un sentit crític a la lectura de treballs relacionats amb el temari de l'assignatura
| RA17 - Adquirir un sentit crític a la lectura de treballs relacionats amb el temari de l'assignatura
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA18Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
| RA18 - Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA19Ser capaç de determinar analíticament la concentració dels compostos del vi
| RA19 - Ser capaç de determinar analíticament la concentració dels compostos del vi
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA20Validar adequadament un mètode analític i controlar-ne els resultats
| RA20 - Validar adequadament un mètode analític i controlar-ne els resultats
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA21Conèixer el tractament estadístic de les dades experimentals, que constitueixen punts bàsics per a obtenir uns resultats de qualitat.
| RA21 - Conèixer el tractament estadístic de les dades experimentals, que constitueixen punts bàsics per a obtenir uns resultats de qualitat.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A3Conèixer i comprendre de forma integrada els organismes a nivell molecular, cel•lular i metabòlic.
| RA1Adquirir competències pràctiques mínimes per poder desenvolupar amb eficiència diferent tècniques microbiològiques.
| RA1 - Adquirir competències pràctiques mínimes per poder desenvolupar amb eficiència diferent tècniques microbiològiques.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Adquirir habilitats pròpies per al treball en el laboratori bioquímic
| RA2 - Adquirir habilitats pròpies per al treball en el laboratori bioquímic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Aplicar els coneixements adquirits per a solucionar casos pràctics
| RA3 - Aplicar els coneixements adquirits per a solucionar casos pràctics
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Classificar els microorganismes sobre la base dels tècniques descrites.
| RA4 - Classificar els microorganismes sobre la base dels tècniques descrites.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Comprendre la manera que els éssers vius extreuen, transformen i utilitzen l'energia del seu entorn
| RA5 - Comprendre la manera que els éssers vius extreuen, transformen i utilitzen l'energia del seu entorn
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Conèixer el món dels microorganismes, la seva classificació i el paper del mateixos en la humanitat
| RA6 - Conèixer el món dels microorganismes, la seva classificació i el paper del mateixos en la humanitat
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Conèixer i fer servir adequadament el vocabulari i la terminologia pròpies de la Microbiologia dels microorganismes d'interès industrial.
| RA7 - Conèixer i fer servir adequadament el vocabulari i la terminologia pròpies de la Microbiologia dels microorganismes d'interès industrial.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Conèixer i responsabilitzar-se sobri el paper del microorganismes en els indústries agroalimentàries.
| RA8 - Conèixer i responsabilitzar-se sobri el paper del microorganismes en els indústries agroalimentàries.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Conèixer els característiques definitòries dels principals grups microbians: morfològiques, metabòliques, etc.
| RA9 - Conèixer els característiques definitòries dels principals grups microbians: morfològiques, metabòliques, etc.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Conèixer les tècniques d'estudi dels microorganismes.
| RA10 - Conèixer les tècniques d'estudi dels microorganismes.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Conèixer l'estructura i funció dels diversos tipus de biomolècules i macromolècules.
| RA11 - Conèixer l'estructura i funció dels diversos tipus de biomolècules i macromolècules.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Conèixer l'estructura i funcionament a nivell molecular dels diferents sistemes biològics
| RA12 - Conèixer l'estructura i funcionament a nivell molecular dels diferents sistemes biològics
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Conèixer la utilitat dels diferents tipus de microscopis òptics i electrònics
| RA13 - Conèixer la utilitat dels diferents tipus de microscopis òptics i electrònics
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Conèixer les característiques estructurals, la classificació i nomenclatura de les principals biomolècules i les seves principals funcions.
| RA14 - Conèixer les característiques estructurals, la classificació i nomenclatura de les principals biomolècules i les seves principals funcions.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA15Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
| RA15 - Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA16Descriure l'organització dels éssers viu en cèl·lules, organismes, poblacions i ecosistemes, així com la seva diversitat i evolució.
| RA16 - Descriure l'organització dels éssers viu en cèl·lules, organismes, poblacions i ecosistemes, així com la seva diversitat i evolució.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA17Distingir les característiques generals dels éssers vius i els nivells d'organització dels sistemes biològics.
| RA17 - Distingir les característiques generals dels éssers vius i els nivells d'organització dels sistemes biològics.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA18Donar resposta a problemes en la indústria agroalimentària en els quals s'impliquin els microorganismes.
| RA18 - Donar resposta a problemes en la indústria agroalimentària en els quals s'impliquin els microorganismes.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA19Reconèixer els gens com els elements que contenen la informació del funcionament dels éssers vius i entendre les lleis de l'herència
| RA19 - Reconèixer els gens com els elements que contenen la informació del funcionament dels éssers vius i entendre les lleis de l'herència
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA20Saber descriure els tipus de cèl·lules i les seves estructures.
| RA20 - Saber descriure els tipus de cèl·lules i les seves estructures.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA21Saber les bases moleculars de la transmissió dels gens i de la seva expressió.
| RA21 - Saber les bases moleculars de la transmissió dels gens i de la seva expressió.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA22Valorar la importància biològica dels processos de replicació, i expressió gènica.
| RA22 - Valorar la importància biològica dels processos de replicació, i expressió gènica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA23Comprendre les bases citològiques de l'herència a procariotes i eucariotes
| RA23 - Comprendre les bases citològiques de l'herència a procariotes i eucariotes
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA24Conèixer i fer servir les fonts documentals que tracten els diferents aspectes de l'estudi desl microorganismes d'interès industrial
| RA24 - Conèixer i fer servir les fonts documentals que tracten els diferents aspectes de l'estudi desl microorganismes d'interès industrial
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA25Controlar i estabilitzar els vins des del punt de vista microbiològic
| RA25 - Controlar i estabilitzar els vins des del punt de vista microbiològic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA26Conèixer la biologia molecular de sistemes a les seves vesants de genòmica, transcriptòmica, proteòmica i metabolòmica.
| RA26 - Conèixer la biologia molecular de sistemes a les seves vesants de genòmica, transcriptòmica, proteòmica i metabolòmica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA27Dominar les tècniques de biologia molecular utilitzades per a l'obtenció de vegetals modificats genèticament, i conèixer les possibilitats d'aplicació de biotecnologia molecular a vegetals.
| RA27 - Dominar les tècniques de biologia molecular utilitzades per a l'obtenció de vegetals modificats genèticament, i conèixer les possibilitats d'aplicació de biotecnologia molecular a vegetals.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA28Conèixer els criteris per tal de seleccionar possibles cultius iniciadors per la fermentació alcohòlica i malolàctica.
| RA28 - Conèixer els criteris per tal de seleccionar possibles cultius iniciadors per la fermentació alcohòlica i malolàctica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA29Conèixer els principals mètodes de modificació genètica de llevats, bacteris làctics i Vitis per tal d'aconseguir millores biotecnològiques
| RA29 - Conèixer els principals mètodes de modificació genètica de llevats, bacteris làctics i Vitis per tal d'aconseguir millores biotecnològiques
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A4Controlar el sistema productiu de la matèria primera integrant els coneixements d’edafologia, climatologia i viticultura.
| RA1Conèixer les tècniques vitícoles de maneig del vinyer en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu i els sistemes adequats per a la protecció sanitària de la vinya amb la finalitat d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
| RA1 - Conèixer les tècniques vitícoles de maneig del vinyer en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu i els sistemes adequats per a la protecció sanitària de la vinya amb la finalitat d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Conèixer els factors causants d'estrès en el vinyer, les respostes fisiològiques de la planta i en funció de la seva interpretació, utilitzar les tècniques vitícoles adequades per a pal·liar els seus efectes del canvi climàtic
| RA2 - Conèixer els factors causants d'estrès en el vinyer, les respostes fisiològiques de la planta i en funció de la seva interpretació, utilitzar les tècniques vitícoles adequades per a pal·liar els seus efectes del canvi climàtic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Avaluar i escollir el sistema de protecció fitosanitària més adient per a una determinada producció vitícola.
| RA3 - Avaluar i escollir el sistema de protecció fitosanitària més adient per a una determinada producció vitícola.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Conèixer els fongs i el seu potencial biològic com organismes fitopatògens.
| RA4 - Conèixer els fongs i el seu potencial biològic com organismes fitopatògens.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Conèixer les conseqüències de les infeccions fúngiques en viticultura, tant sobre la planta com durant el procés de maduració del raïm.
| RA5 - Conèixer les conseqüències de les infeccions fúngiques en viticultura, tant sobre la planta com durant el procés de maduració del raïm.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar dels criteris necessaris per prevenir o combatre malalties criptogàmiques.
| RA6 - Disposar dels criteris necessaris per prevenir o combatre malalties criptogàmiques.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A5Participar en la programació i disseny de noves plantacions o modificacions de les existents així com d'instal•lacions vitivinícoles.
| RA1Conèixer les tècniques vitícoles de maneig del vinyer en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu i els sistemes adequats per a la protecció sanitària de la vinya amb la finalitat d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
| RA1 - Conèixer les tècniques vitícoles de maneig del vinyer en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu i els sistemes adequats per a la protecció sanitària de la vinya amb la finalitat d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos
| RA2 - Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Conèixer les aptituds dels principals porta-empeltats i varietats productores de raïm per a vinificació.
| RA3 - Conèixer les aptituds dels principals porta-empeltats i varietats productores de raïm per a vinificació.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Disposar dels coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de la vinya i el vi
| RA4 - Disposar dels coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de la vinya i el vi
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
| RA5 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Conèixer els beneficis que poden aportar els fongs i les tècniques d’aplicació en viticultura
| RA6 - Conèixer els beneficis que poden aportar els fongs i les tècniques d’aplicació en viticultura
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Disposar dels coneixements necessaris per minimitzar les malalties criptogàmiques durant la planificació d’una nova plantació.
| RA7 - Disposar dels coneixements necessaris per minimitzar les malalties criptogàmiques durant la planificació d’una nova plantació.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA8 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A6Participar en programes d'investigació vitivinícola.
| RA1Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler.
| RA1 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Planificar el cultiu de precisió per a obtenir una òptima qualitat del raïm, considerant els factors del mitjà, clima i sòls, i les variacions interanuals. Coneixement de monitoratge en camp i interpretació de sensors
| RA2 - Planificar el cultiu de precisió per a obtenir una òptima qualitat del raïm, considerant els factors del mitjà, clima i sòls, i les variacions interanuals. Coneixement de monitoratge en camp i interpretació de sensors
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Facilitar a l'alumne les eines que el capacitin per a l'interpretació d'articles científics
| RA3 - Facilitar a l'alumne les eines que el capacitin per a l'interpretació d'articles científics
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Donar a conèixer a l'alumne el/s programa/es de processat de dades resultants de les tècniques d'identificació
| RA4 - Donar a conèixer a l'alumne el/s programa/es de processat de dades resultants de les tècniques d'identificació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Facilitar a l'alumnat les estratègies que li facilitin l'interpretació de dades científiques
| RA5 - Facilitar a l'alumnat les estratègies que li facilitin l'interpretació de dades científiques
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes,).
| RA6 - Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes,).
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A7Ser capaç de fer produir i recol•lectar raïm de qualitat en funció del tipus de producte buscat i dels imperatius reglamentaris.
| RA1Conèixer les aptituds dels principals porta-empeltats i varietats productores de raïm per a vinificació.
| RA1 - Conèixer les aptituds dels principals porta-empeltats i varietats productores de raïm per a vinificació.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Conèixer els factors causants d'estrès en el vinyer, les respostes fisiològiques de la planta i en funció de la seva interpretació, manejar les tècniques vitícoles adequades per a pal·liar els seus efectes del canvi climàtic
| RA2 - Conèixer els factors causants d'estrès en el vinyer, les respostes fisiològiques de la planta i en funció de la seva interpretació, manejar les tècniques vitícoles adequades per a pal·liar els seus efectes del canvi climàtic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
| RA3 - Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
| RA4 - Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| RA5 - Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
| RA6 - Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler.
| RA7 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
| RA8 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos, ?)
| RA9 - Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos, ?)
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10 Planificar el cultiu de precisió per a obtenir una òptima qualitat del raïm, considerant els factors del mitjà, clima i sòls, i les variacions interanuals. Coneixement de monitoratge en camp i interpretació de sensors.
| RA10 - Planificar el cultiu de precisió per a obtenir una òptima qualitat del raïm, considerant els factors del mitjà, clima i sòls, i les variacions interanuals. Coneixement de monitoratge en camp i interpretació de sensors.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Aplicar un programa de bones pràctiques fitosanitàries en viticultura
| RA11 - Aplicar un programa de bones pràctiques fitosanitàries en viticultura
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Planificar un programa de protecció sanitària en una situació vitícola concreta
| RA12 - Planificar un programa de protecció sanitària en una situació vitícola concreta
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Disposar del coneixement suficient de maquinària i equips d'elaboració propis del celler
| RA13 - Disposar del coneixement suficient de maquinària i equips d'elaboració propis del celler
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A8Ser capaç de realitzar la transformació d'aquest raïm en vi en funció del tipus de producte buscat, dels imperatius reglamentaris i d'higiene.
| RA1Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
| RA1 - Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
| RA2 - Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| RA3 - Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos, ?)
| RA4 - Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos, ?)
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes,).
| RA5 - Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes,).
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Planificar el cultiu de precisió per a obtenir una òptima qualitat del raïm, considerant els factors del mitjà, clima i sòls, i les variacions interanuals. Coneixement de monitoratge en camp i interpretació de sensors.
| RA6 - Planificar el cultiu de precisió per a obtenir una òptima qualitat del raïm, considerant els factors del mitjà, clima i sòls, i les variacions interanuals. Coneixement de monitoratge en camp i interpretació de sensors.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler.
| RA7 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen en el procés d'elaboració de vins i productes derivats
| RA8 - Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen en el procés d'elaboració de vins i productes derivats
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Disposar dels criteris necessaris per realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA9 - Disposar dels criteris necessaris per realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Conèixer l'enologia i viticultura en els seus aspectes històrics, socials i sanitaris.
| RA10 - Conèixer l'enologia i viticultura en els seus aspectes històrics, socials i sanitaris.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Disposar dels criteris necessaris que permetin, o no, assumir el risc de l’ús de raïm infectat per fongs pel consum humà.
| RA11 - Disposar dels criteris necessaris que permetin, o no, assumir el risc de l’ús de raïm infectat per fongs pel consum humà.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
| RA12 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos
| RA13 - Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Disposar de coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de vinya i vi.
| RA14 - Disposar de coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de vinya i vi.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A9Ser capaç d'utilitzar els seus coneixements sobre la composició química del vi i la seva evolució per a dominar les pràctiques enològiques i els tractaments dels vins.
| RA1Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
| RA1 - Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Conèixer els constituents del vi i el seu comportament químic durant l'elaboració i criança del vi
| RA2 - Conèixer els constituents del vi i el seu comportament químic durant l'elaboració i criança del vi
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Controlar i estabilitzar els vins des del punt de vista microbiològic
| RA3 - Controlar i estabilitzar els vins des del punt de vista microbiològic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
| RA4 - Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
| RA5 - Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats
| RA6 - Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| RA7 - Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
| RA8 - Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA9 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Disposar del coneixement suficient de maquinària i equips d'elaboració propis del celler.
| RA10 - Disposar del coneixement suficient de maquinària i equips d'elaboració propis del celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi.
| RA11 - Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Motivar l'interès cap a les línies d'investigació actuals de la química enològica
| RA12 - Motivar l'interès cap a les línies d'investigació actuals de la química enològica
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes).
| RA13 - Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes).
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa al celler.
| RA14 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa al celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA15Conèixer l'aplicabilitat de les tècniques anteriors en l'àmbit enològic
| RA15 - Conèixer l'aplicabilitat de les tècniques anteriors en l'àmbit enològic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA16Saber decidir quina és la tècnica més adient per resoldre un problema concret de determinació estructural de compostos orgànics d'interés enològic.
| RA16 - Saber decidir quina és la tècnica més adient per resoldre un problema concret de determinació estructural de compostos orgànics d'interés enològic.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A10Ser capaç de triar les anàlisis adaptades al control o respondre a un problema donat, realitzar-les o fer realitzar-les, interpretar els resultats i donar els consells i prescripcions necessàries.
| RA1Adquirir un sentit crític en la lectura de treballs relacionats amb el temari de l'assignatura.
| RA1 - Adquirir un sentit crític en la lectura de treballs relacionats amb el temari de l'assignatura.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Conèixer les aptituds dels principals porta-empeltats i varietats productores de raïm per a vinificació.
| RA2 - Conèixer les aptituds dels principals porta-empeltats i varietats productores de raïm per a vinificació.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
| RA3 - Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Conèixer les tècniques vitícoles de maneig del vinyer en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu i els sistemes adequats per a la protecció sanitària de la vinya amb la finalitat d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
| RA4 - Conèixer les tècniques vitícoles de maneig del vinyer en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu i els sistemes adequats per a la protecció sanitària de la vinya amb la finalitat d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Controlar i estabilitzar els vins des del punt de vista microbiològic
| RA5 - Controlar i estabilitzar els vins des del punt de vista microbiològic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
| RA6 - Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| RA7 - Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
| RA8 - Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
| RA9 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
| RA10 - Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Ser capaç de determinar analíticament la concentració dels compostos del vi.
| RA11 - Ser capaç de determinar analíticament la concentració dels compostos del vi.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Planificar el cultiu de precisió per a obtenir una òptima qualitat del raïm, considerant els factors del mitjà, clima i sòls, i les variacions interanuals. Coneixement de monitoratge en camp i interpretació de sensors.
| RA12 - Planificar el cultiu de precisió per a obtenir una òptima qualitat del raïm, considerant els factors del mitjà, clima i sòls, i les variacions interanuals. Coneixement de monitoratge en camp i interpretació de sensors.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del serctor vitivinícola.
| RA13 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del serctor vitivinícola.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Conèixer els fonaments bàsics de l'espectroscòpia UV-Visible, d'infrarroig, de ressonància magnètica nuclear i l'espectrometria de masses
| RA14 - Conèixer els fonaments bàsics de l'espectroscòpia UV-Visible, d'infrarroig, de ressonància magnètica nuclear i l'espectrometria de masses
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA15Conèixer l'aplicabilitat de les tècniques anteriors en l'àmbit enològic
| RA15 - Conèixer l'aplicabilitat de les tècniques anteriors en l'àmbit enològic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA16Saber decidir quina és la tècnica més adient per resoldre un problema concret de determinació estructural de compostos orgànics d'interés enològic.
| RA16 - Saber decidir quina és la tècnica més adient per resoldre un problema concret de determinació estructural de compostos orgànics d'interés enològic.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA17Elaboració dels punts crítics d'un procés o projecte
| RA17 - Elaboració dels punts crítics d'un procés o projecte
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA18Disposar de l'informació necessària per a coneixer les diferents tècniques d'identificació d'organismes vegetals (Vitis vinifera)
| RA18 - Disposar de l'informació necessària per a coneixer les diferents tècniques d'identificació d'organismes vegetals (Vitis vinifera)
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA19Disposar de la capacitat de coneixer varietats i portaempelts
| RA19 - Disposar de la capacitat de coneixer varietats i portaempelts
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA20Disposar dels coneixements necessaris per saber com es diferencien les varietats i els clons
| RA20 - Disposar dels coneixements necessaris per saber com es diferencien les varietats i els clons
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA21Disposar dels criteris adients per a coneixer les aptituds dels principals portaempelts i de les principals varietats
| RA21 - Disposar dels criteris adients per a coneixer les aptituds dels principals portaempelts i de les principals varietats
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA22Conèixer processos de fabricació de productes on els microorganismes juguen un paper principal
| RA22 - Conèixer processos de fabricació de productes on els microorganismes juguen un paper principal
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA23Produir a nivel de laboratori productes alimentaris (pa, productes càrnics, iogurt i kèfir) que tenen una etapa de fermentació en el seu procés d'elaboració
| RA23 - Produir a nivel de laboratori productes alimentaris (pa, productes càrnics, iogurt i kèfir) que tenen una etapa de fermentació en el seu procés d'elaboració
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA24Conèixer d'una manera pràctica les operacions bàsiques que intervendran en el procés d'elaboració dels diferents productes
| RA24 - Conèixer d'una manera pràctica les operacions bàsiques que intervendran en el procés d'elaboració dels diferents productes
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA25Apendre a treballar amb diferent formulacions (combinació d'ingredients) i de condicions d'operació
| RA25 - Apendre a treballar amb diferent formulacions (combinació d'ingredients) i de condicions d'operació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA26Conèixer els criteris per tal de seleccionar possibles cultius iniciadors per la fermentació alcohòlica i malolàctica.
| RA26 - Conèixer els criteris per tal de seleccionar possibles cultius iniciadors per la fermentació alcohòlica i malolàctica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA27Conèixer els principals mètodes de modificació genètica de llevats, bacteris làctics i Vitis per tal d'aconseguir millores biotecnològiques
| RA27 - Conèixer els principals mètodes de modificació genètica de llevats, bacteris làctics i Vitis per tal d'aconseguir millores biotecnològiques
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A11Ser capaç de produir raïm, elaborar vins i productes derivats respectant la reglamentació nacional, comunitària i internacional.
| RA1Controlar i estabilitzar els vins des del punt de vista microbiològic
| RA1 - Controlar i estabilitzar els vins des del punt de vista microbiològic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
| RA2 - Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
| RA3 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| RA4 - Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi.
| RA5 - Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos)
| RA6 - Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos)
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes).
| RA7 - Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes).
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
| RA8 - Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos
| RA9 - Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats
| RA10 - Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA11 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
| RA12 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Disposar de coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de vinya i vi.
| RA13 - Disposar de coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de vinya i vi.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
| RA14 - Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA15Conèixer els principis del màrqueting. Adquirir els coneixements necessaris a les tècniques de comuinicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
| RA15 - Conèixer els principis del màrqueting. Adquirir els coneixements necessaris a les tècniques de comuinicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA16Conèixer l'aplicabilitat de les tècniques anteriors en l'àmbit enològic
| RA16 - Conèixer l'aplicabilitat de les tècniques anteriors en l'àmbit enològic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA17Conèixer la legislació vitivinícola espanyola
| RA17 - Conèixer la legislació vitivinícola espanyola
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA18Conèixer la legislació vitivinícola comunitària
| RA18 - Conèixer la legislació vitivinícola comunitària
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A12Ser capaç d'administrar i dirigir el conjunt de la qualitat d'una empresa vitivinícola.
| RA1Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos,
| RA1 - Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos,
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Conèixer amb precissió terminològica els conceptes bàsics de l'economia de l'empresa. Analitzar i avaluar les característiques econòmiques de l'empresa. Poder aplicar les tècniques i mètodes principals de la gestió d'empresa.
| RA2 - Conèixer amb precissió terminològica els conceptes bàsics de l'economia de l'empresa. Analitzar i avaluar les característiques econòmiques de l'empresa. Poder aplicar les tècniques i mètodes principals de la gestió d'empresa.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Conèixer els principis del màrqueting. Adquirir els coneixements necessaris a les tècniques de comuinicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
| RA3 - Conèixer els principis del màrqueting. Adquirir els coneixements necessaris a les tècniques de comuinicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Conèixer i aplicar els sistemes de gestió de la qualitat i de la seguretat de la indústria vitivinícola
| RA4 - Conèixer i aplicar els sistemes de gestió de la qualitat i de la seguretat de la indústria vitivinícola
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| RA5 - Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
| RA6 - Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència
| RA7 - Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos...)
| RA8 - Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos...)
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes,).
| RA9 - Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes,).
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Identificar els punts crítics en l'elaboració de vins escumosos i saber com controlar-los.
| RA10 - Identificar els punts crítics en l'elaboració de vins escumosos i saber com controlar-los.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A13Ser capaç de dirigir una empresa vitivinícola.
| RA1Conèixer els principis del màrqueting. Adquirir els coneixements necessaris a les tècniques de comuinicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
| RA1 - Conèixer els principis del màrqueting. Adquirir els coneixements necessaris a les tècniques de comuinicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
| RA2 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
| RA3 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Disposar de coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de vinya i vi.
| RA4 - Disposar de coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de vinya i vi.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Conèixer l’estructura mundial del sector vitivinícola
| RA5 - Conèixer l’estructura mundial del sector vitivinícola
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar dels coneixements necessaris per definir una estratègia de posicionament d’un producte vitivinícola i com organitzar-ho en el marc d’una estructura empresarial.
| RA6 - Disposar dels coneixements necessaris per definir una estratègia de posicionament d’un producte vitivinícola i com organitzar-ho en el marc d’una estructura empresarial.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A14Ser capaç de participar a la concepció o a la renovació d'una sala de vinificació i d'embotellament, a investigacions tecnològiques i experimentacions sobre nous equips o productes
| RA1Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA1 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Disposar del coneixement suficient de maquinària i equips d'elaboració propis del celler.
| RA2 - Disposar del coneixement suficient de maquinària i equips d'elaboració propis del celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
| RA3 - Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi.
| RA4 - Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
| RA5 - Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
| RA6 - Conèixer les característiques morfològiques, fisiològiques i moleculars dels microorganismes implicats en els processos enològics.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA7 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
| RA8 - Donar a conèixer els principis bioquímics bàsics de la maduració del raïm i els processos de fermentació vínica, com fonaments de la tecnologia enològica.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos,)
| RA9 - Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos,)
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
A15Ser capaç de participar al conjunt de les activitats dintre una empresa de productes derivats de la vinya o del vi, o altres begudes fermentades.
| RA1Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| RA1 - Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
| RA2 - Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| RA3 - Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi.
| RA4 - Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos,)
| RA5 - Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos,)
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes).
| RA6 - Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes).
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos,
| RA7 - Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos,
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Disposar dels coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de la vinya i el vi
| RA8 - Disposar dels coneixements específics sobre la legislació mediambiental del sector vitivinícola i d'elaboració de subproductes de la vinya i el vi
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler.
| RA9 - Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Disposar dels criteris necessaris per a relitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
| RA10 - Disposar dels criteris necessaris per a relitzar la gestió i tractament de residus del sector vitivinícola.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Conèixer amb precissió terminològica els conceptes bàsics de l'economia de l'empresa. Analitzar i avaluar les característiques econòmiques de l'empresa. Poder aplicar les tècniques i mètodes principals de la gestió d'empresa.
| RA11 - Conèixer amb precissió terminològica els conceptes bàsics de l'economia de l'empresa. Analitzar i avaluar les característiques econòmiques de l'empresa. Poder aplicar les tècniques i mètodes principals de la gestió d'empresa.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Conèixer els principis del màrqueting. Adquirir els coneixements necessaris a les tècniques de comuinicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
| RA12 - Conèixer els principis del màrqueting. Adquirir els coneixements necessaris a les tècniques de comuinicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA13Conèixer el valor del vi com un aliment i els problemes associats amb un consum excessiu
| RA13 - Conèixer el valor del vi com un aliment i els problemes associats amb un consum excessiu
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Disposar dels critèris científics per revaloritzar els residus que contenen compostos fenòlics
| RA14 - Disposar dels critèris científics per revaloritzar els residus que contenen compostos fenòlics
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA15Conèixer la geografia vitivinícola espanyola i mundial, tant a nivell de territori com de productes produïts, sent capaç de distingir a grans trets els vins de diferents regions.
| RA15 - Conèixer la geografia vitivinícola espanyola i mundial, tant a nivell de territori com de productes produïts, sent capaç de distingir a grans trets els vins de diferents regions.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA16Conèixer l'enologia i viticultura en els seus aspectes històrics, socials i sanitaris.
| RA16 - Conèixer l'enologia i viticultura en els seus aspectes històrics, socials i sanitaris.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA17Conèixer la professió d'enòleg i els seus reptes més importants.
| RA17 - Conèixer la professió d'enòleg i els seus reptes més importants.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA18Identifica noves oportunitats de desenvolupament de modalitats i productes turístics en un entorn dinàmic de canvi social i de les preferències de demanda
| RA18 - Identifica noves oportunitats de desenvolupament de modalitats i productes turístics en un entorn dinàmic de canvi social i de les preferències de demanda
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA19Relaciona el desenvolupament de nous productes amb les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i comunicació
| RA19 - Relaciona el desenvolupament de nous productes amb les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i comunicació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA20Coneix les especificitats de planificació i gestió de productes turístics específics
| RA20 - Coneix les especificitats de planificació i gestió de productes turístics específics
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA21Té capacitat per a gestionar projectes tècnics i professionals de desenvolupament de productes en àmbits innovadors
| RA21 - Té capacitat per a gestionar projectes tècnics i professionals de desenvolupament de productes en àmbits innovadors
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA22Coneix les especificitats de planificació i gestió de productes turístics emergents
| RA22 - Coneix les especificitats de planificació i gestió de productes turístics emergents
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
B1Aprendre a aprendre.
| RA1Posa en pràctica de forma disciplinada els enfocaments, mètodes i experiències que proposa el professor
| RA1 - Posa en pràctica de forma disciplinada els enfocaments, mètodes i experiències que proposa el professor
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Comparteix i assumeix els objectius d’ aprenentatge proposats pel professor
| RA2 - Comparteix i assumeix els objectius d’ aprenentatge proposats pel professor
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Pregunta per aprendre i s’interessa per aclarir els seus dubtes
| RA3 - Pregunta per aprendre i s’interessa per aclarir els seus dubtes
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Comprèn els elements que composen una disciplina
| RA4 - Comprèn els elements que composen una disciplina
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Selecciona un procediment d’ entre els que li proposa el professor
| RA6 - Selecciona un procediment d’ entre els que li proposa el professor
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Adapta els objectius d’aprenentatge proposats pel professor/a
| RA7 - Adapta els objectius d’aprenentatge proposats pel professor/a
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Fa preguntes intel·ligents que qüestionen el que ha après i mostra iniciativa en la cerca d’ informació
| RA8 - Fa preguntes intel·ligents que qüestionen el que ha après i mostra iniciativa en la cerca d’ informació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Té una visió de conjunt de les diferents teories o metodologies d’una assignatura
| RA9 - Té una visió de conjunt de les diferents teories o metodologies d’una assignatura
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Contrasta els esquemes mentals propis amb els dels demés i ho aprofita com a oportunitat d’aprenentatge
| RA10 - Contrasta els esquemes mentals propis amb els dels demés i ho aprofita com a oportunitat d’aprenentatge
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA14Es capaç d’integrar paradigmes d’altres disciplines
| RA14 - Es capaç d’integrar paradigmes d’altres disciplines
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
B2Resoldre problemes complexos de forma efectiva en el camp de l'enologia.
| RA1Identifica el que és un problema i pren la decisió d’ afrontar-lo
| RA1 - Identifica el que és un problema i pren la decisió d’ afrontar-lo
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Recull la informació significativa que necessita per resoldre els problemes en base a dades i no només opinions subjectives i segueix un mètode lògic d’ anàlisis de la informació
| RA2 - Recull la informació significativa que necessita per resoldre els problemes en base a dades i no només opinions subjectives i segueix un mètode lògic d’ anàlisis de la informació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Segueix un mètode lògic per identificar les causes d’ un problema i no quedar-se amb els símptomes
| RA3 - Segueix un mètode lògic per identificar les causes d’ un problema i no quedar-se amb els símptomes
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Elabora una estratègia per a resoldre el problema
| RA5 - Elabora una estratègia per a resoldre el problema
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Entén el problema i és capaç de desglossar-lo en parts manipulables
| RA6 - Entén el problema i és capaç de desglossar-lo en parts manipulables
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Té un mètode d’ anàlisis que li permet identificar causes poc evidents i avaluar el seu impacte en els problemes
| RA7 - Té un mètode d’ anàlisis que li permet identificar causes poc evidents i avaluar el seu impacte en els problemes
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Presenta opcions de solució que són efectives en la majoria dels casos per resoldre els problemes
| RA8 - Presenta opcions de solució que són efectives en la majoria dels casos per resoldre els problemes
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Troba la solució adequada
| RA9 - Troba la solució adequada
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Elabora una estratègia realista per a resoldre el problema
| RA10 - Elabora una estratègia realista per a resoldre el problema
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
B3Aplicar el pensament crític, lògic i creatiu, demostrant capacitat d’innovació.
| RA1Reconeix les limitacions i punts dèbils en els seus processos i mètodes de treball
| RA1 - Reconeix les limitacions i punts dèbils en els seus processos i mètodes de treball
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Reflexiona sobre les noves formes de fer les coses
| RA2 - Reflexiona sobre les noves formes de fer les coses
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Identifica els resultats de la innovació
| RA5 - Identifica els resultats de la innovació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Analitza una situació donada i identifica aspectes que cal millorar
| RA6 - Analitza una situació donada i identifica aspectes que cal millorar
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Té en compte a qui i com afecta la innovació
| RA7 - Té en compte a qui i com afecta la innovació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Proposa noves idees, oportunitats o solucions a problemes i/o processos coneguts
| RA9 - Proposa noves idees, oportunitats o solucions a problemes i/o processos coneguts
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Analitza riscos i beneficis de la innovació
| RA10 - Analitza riscos i beneficis de la innovació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Identifica necessitats de millora en situacions i contexts complexes
| RA11 - Identifica necessitats de millora en situacions i contexts complexes
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA15Aplica tècniques innovadores i obté resultats
| RA15 - Aplica tècniques innovadores i obté resultats
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
B4Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa.
| RA1Gestiona i organitza el treball i el temps d’ acord amb la planificació donada
| RA1 - Gestiona i organitza el treball i el temps d’ acord amb la planificació donada
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Fa el treball previst d’acord amb els criteris de qualitat donats
| RA2 - Fa el treball previst d’acord amb els criteris de qualitat donats
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Presenta resultats d’ allò que s’espera en el temps previst
| RA3 - Presenta resultats d’ allò que s’espera en el temps previst
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Pren decisions de manera encertada basant-se en dades
| RA4 - Pren decisions de manera encertada basant-se en dades
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Reconeix els encerts i errors en el desenvolupament de la seva tasca
| RA5 - Reconeix els encerts i errors en el desenvolupament de la seva tasca
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Proposa millores a les orientacions relatives de com realitzar el treball amb qualitat
| RA7 - Proposa millores a les orientacions relatives de com realitzar el treball amb qualitat
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Presenta resultats d’allò que s’ espera en la manera adequada d’ acord amb la bibliografia donada i en el temps previst
| RA8 - Presenta resultats d’allò que s’ espera en la manera adequada d’ acord amb la bibliografia donada i en el temps previst
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Pren decisions encertades mostrant seguretat i coherència i d’ acord amb una sistemàtica
| RA9 - Pren decisions encertades mostrant seguretat i coherència i d’ acord amb una sistemàtica
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Analitza les seves limitacions i possibilitats per desenvolupar la seva tasca/treball
| RA10 - Analitza les seves limitacions i possibilitats per desenvolupar la seva tasca/treball
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Decideix com gestiona i organitza el treball i el temps
| RA11 - Decideix com gestiona i organitza el treball i el temps
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Decideix com ha de fer el treball previst perquè tingui la màxima qualitat possible.
| RA12 - Decideix com ha de fer el treball previst perquè tingui la màxima qualitat possible.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
B5Treballar en equip de forma cooperativa i responsabilitat compartida.
| RA1Identifica els objectius col·lectius del grup amb els seus propis
| RA1 - Identifica els objectius col·lectius del grup amb els seus propis
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Col·labora en la definició, organització i distribució de les tasques del grup
| RA2 - Col·labora en la definició, organització i distribució de les tasques del grup
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Participa de forma activa i comparteix informació, coneixement i experiències
| RA3 - Participa de forma activa i comparteix informació, coneixement i experiències
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Porta a terme la seva aportació individual en el temps previst i amb els recursos disponibles.
| RA4 - Porta a terme la seva aportació individual en el temps previst i amb els recursos disponibles.
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Accepta i compleix les normes del grup
| RA6 - Accepta i compleix les normes del grup
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Contribueix a l’ establiment i aplicació dels processos de treball de l’ equip
| RA7 - Contribueix a l’ establiment i aplicació dels processos de treball de l’ equip
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Actua constructivament per afrontar els conflictes de l’ equip
| RA8 - Actua constructivament per afrontar els conflictes de l’ equip
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Amb la seva forma de comunicar i relacionar-se contribueix a la cohesió del grup
| RA9 - Amb la seva forma de comunicar i relacionar-se contribueix a la cohesió del grup
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10S’ interessa per la importància de l’activitat que es desenvolupa en el grup
| RA10 - S’ interessa per la importància de l’activitat que es desenvolupa en el grup
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Col·labora activament en la planificació del treball en equip, en la distribució de les tasques i terminis requerits
| RA11 - Col·labora activament en la planificació del treball en equip, en la distribució de les tasques i terminis requerits
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
B6Comunicar informació, idees, problemes i solucions de manera clara i efectiva en públic o en àmbits tècnics concrets.
| RA1Intervé de forma efectiva i transmet informació rellevant
| RA1 - Intervé de forma efectiva i transmet informació rellevant
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Controla suficientment els seus nervis per expressar-se en públic
| RA2 - Controla suficientment els seus nervis per expressar-se en públic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Les presentacions estan estructurades, complint amb els requisits exigits, si n’hi hagués
| RA3 - Les presentacions estan estructurades, complint amb els requisits exigits, si n’hi hagués
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4En les seves presentacions utilitza medis de suport
| RA4 - En les seves presentacions utilitza medis de suport
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Sap respondre a les preguntes que se li formulen
| RA5 - Sap respondre a les preguntes que se li formulen
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Es presenta voluntari per fer presentacions oportunes en públic
| RA6 - Es presenta voluntari per fer presentacions oportunes en públic
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7El llenguatge no verbal es apropiat al discurs verbal
| RA7 - El llenguatge no verbal es apropiat al discurs verbal
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Planifica la comunicació: genera idees, busca informacions, selecciona i ordena la informació, fa esquemes, determina el tipus de públic i els objectius de la comunicació,...
| RA8 - Planifica la comunicació: genera idees, busca informacions, selecciona i ordena la informació, fa esquemes, determina el tipus de públic i els objectius de la comunicació,...
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Fa presentacions interessants i convincents
| RA9 - Fa presentacions interessants i convincents
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Analitza, valora i respon de manera adequada a les preguntes que se li formulen en una presentació oral
| RA10 - Analitza, valora i respon de manera adequada a les preguntes que se li formulen en una presentació oral
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11Redacta documents amb el format, contingut, estructura, correcció lingüística, registre adequats i il·lustra conceptes utilitzant correctament les convencions: formats, títols, peus, llegendes,...
| RA11 - Redacta documents amb el format, contingut, estructura, correcció lingüística, registre adequats i il·lustra conceptes utilitzant correctament les convencions: formats, títols, peus, llegendes,...
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
B7Tenir sensibilització en temes mediambientals.
| RA1Conèixer el concepte de desenvolupament sostenible
| RA1 - Conèixer el concepte de desenvolupament sostenible
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Aprofundeix en les habilitats i actituds necessàries per integrar el concepte de desenvolupament sostenible en la presa de decisions
| RA5 - Aprofundeix en les habilitats i actituds necessàries per integrar el concepte de desenvolupament sostenible en la presa de decisions
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Soluciona els problemes considerant els elements del desenvolupament sostenible i les seves implicacions
| RA6 - Soluciona els problemes considerant els elements del desenvolupament sostenible i les seves implicacions
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Coneix i avalua els riscs pel medi dels diferents tipus de fitosanitaris
| RA10 - Coneix i avalua els riscs pel medi dels diferents tipus de fitosanitaris
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA11És capaç de trobar alternatives a les aplicacions que puguin comportar riscs pel medi
| RA11 - És capaç de trobar alternatives a les aplicacions que puguin comportar riscs pel medi
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA12Conèixer les eines i els processos per aplicar criteris de sostenibilitat en el disseny i l'avaluació de solucions
| RA12 - Conèixer les eines i els processos per aplicar criteris de sostenibilitat en el disseny i l'avaluació de solucions
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
B8Gestionar projectes tècnics o professionals complexes.
| RA5Planifica una avaluació dels resultats dels projectes
| RA5 - Planifica una avaluació dels resultats dels projectes
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Fonamenta la seva descripció del context del projecte en evidències i dades alhora que coneix i localitza els recursos legals i econòmics en l’ àrea on es desenvolupa el projecte
| RA6 - Fonamenta la seva descripció del context del projecte en evidències i dades alhora que coneix i localitza els recursos legals i econòmics en l’ àrea on es desenvolupa el projecte
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA7Els objectius del projecte són coherents amb les necessitats detectades en el context
| RA7 - Els objectius del projecte són coherents amb les necessitats detectades en el context
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA8Fa una estimació de l’ eficàcia i l’ eficiència de les accions, aprofitant els recursos que té a la seva disposició
| RA8 - Fa una estimació de l’ eficàcia i l’ eficiència de les accions, aprofitant els recursos que té a la seva disposició
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA9Planifica els mecanismes de seguiment de la implementació
| RA9 - Planifica els mecanismes de seguiment de la implementació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA10Identifica possibles riscos inherents al projecte
| RA10 - Identifica possibles riscos inherents al projecte
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
C2Utilitzar de manera avançada les tecnologies de la informació i la comunicació.
| RA1Coneix el maquinari bàsic dels ordinadors
| RA1 - Coneix el maquinari bàsic dels ordinadors
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Coneix el sistema operatiu com a gestor del maquinari i el programari com eina de treball
| RA2 - Coneix el sistema operatiu com a gestor del maquinari i el programari com eina de treball
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals
| RA3 - Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Utilitza programari per a comunicació on-line: eines interactives (web, moodle, blocs..), correu electrònic, fòrums, xat, vídeo-conferències, eines de treball col·laboratiu...
| RA4 - Utilitza programari per a comunicació on-line: eines interactives (web, moodle, blocs..), correu electrònic, fòrums, xat, vídeo-conferències, eines de treball col·laboratiu...
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
C3Gestionar la informació i el coneixement.
| RA1Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
| RA1 - Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Avalua críticament la informació i les seves fonts i la incorpora a la pròpia base de coneixements i al seu sistema de valors
| RA2 - Avalua críticament la informació i les seves fonts i la incorpora a la pròpia base de coneixements i al seu sistema de valors
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Utilitza la informació comprenent les implicacions econòmiques, legals, socials i ètiques de l’ accés a la informació i el seu ús
| RA3 - Utilitza la informació comprenent les implicacions econòmiques, legals, socials i ètiques de l’ accés a la informació i el seu ús
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Reflexiona, revisa i avalua el procés de gestió de la informació
| RA4 - Reflexiona, revisa i avalua el procés de gestió de la informació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
C4Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV.
| RA1Produeix un text oral gramaticalment correcte
| RA1 - Produeix un text oral gramaticalment correcte
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç
| RA2 - Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa
| RA3 - Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Produeix un text escrit gramaticalment correcte
| RA4 - Produeix un text escrit gramaticalment correcte
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA5Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric
| RA5 - Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA6Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa
| RA6 - Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
C5Comprometre’s amb l'ètica i la responsabilitat social com a ciutadà/ana i com a professional.
| RA1Mostra respecte pels drets fonamentals i d'igualtat entre homes i dones
| RA1 - Mostra respecte pels drets fonamentals i d'igualtat entre homes i dones
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Actua des del respecte i promoció dels drets humans i els principis d'accessibilitat universal, d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les
persones amb discapacitat
| RA2 - Actua des del respecte i promoció dels drets humans i els principis d'accessibilitat universal, d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les
persones amb discapacitat
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Mostra respecte vers els valors propis d'una cultura de la pau i de valors democràtics
| RA3 - Mostra respecte vers els valors propis d'una cultura de la pau i de valors democràtics
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
C6Definir i desenvolupar el projecte acadèmic i professional.
| RA1Identifica necessitats de formació
| RA1 - Identifica necessitats de formació
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA2Identifica els propis interessos i motivacions acadèmico-professionals
| RA2 - Identifica els propis interessos i motivacions acadèmico-professionals
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA3Defineix i desenvolupa l'itinerari curricular considerant les necessitats formatives, interessos i motivacions acadèmico-professionals
| RA3 - Defineix i desenvolupa l'itinerari curricular considerant les necessitats formatives, interessos i motivacions acadèmico-professionals
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |
| RA4Desenvolupa recursos i estratègies que li facilitin la transició al món laboral
| RA4 - Desenvolupa recursos i estratègies que li facilitin la transició al món laboral
19214301/TREBALL DE FI DE GRAU |