Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
QUÍMICA II |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | QUÍMICA II | Codi | 19224009 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Formació bàsica | Primer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
Josep Saña, Química per a les ciències de la naturalesa i l'alimentació , , Ed. Vicens Vives Claudi Mans, Els Secrets de les etiquetes: la química dels productes de casa, , Ed. Mina Claudi Mans, Los secretos de las etiquetas, , Ed. Ariel |
És molt recomanable emprar un llibre de text (com el que s'indica en primer lloc i a la bibliografia complementària) específic per a comprendre els principis de la química analítica, però, donat que aquesta assignatura és introductòria, és també molt important contextualitzar-la bé i, per això, és important descobrir quin és el paper d'aquesta disciplina (l'anàlisi química) en el camp alimentari (i, per tant, del vi). És per aquesta raó que s'inclouen llibres de divulgació científica com a bibliografia recomanada. |
|
Complementària |
Daniel C. Harris, Análisis químico cuantitativo , 3, Ed. Reverté |
També són interessants els blocs de divulgació científica Scientia, el blog de Bertus, la margarita se agita, gominolas de petróleo i el búho gris. |