2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  BIOQUIMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Conèixer les diferents fases de desenvolupament del raïm durant la seva maduració i comprendre les repercussions que poden tenir els components del raïm sobre la qualitat de la verema i dels vins.
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, moleculars i fisiològiques dels llevats.
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, genètiques i fisiològiques dels bacteris làctics.
Conèixer la bioquímica de la fermentació alcohòlica i malolàctica, i raonar per identificar els possibles problemes de parada de fermentacions per solucionar-les.
Conèixer les principales alteracions produïdes pels llevats, bacteris làctics, bacteris acètics i fongs en els mostos i vins, i explicar les principales tècniques d'estabilització microbiològica dels vins.
Aplicar els coneixements teòrics en les pràctiques.
Participar de forma activa en les classes.
Transferir els coneixements teòrics i els resultats obtinguts en les pràctiques mitjançant un treball d'equip i sintetitzar-les en una exposició oral.
Definir la biotecnologia enològica i explicar els principals mètodes de modificació genètica dels llevats.