2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  ENOLOGIA GENERAL
   Fonts d'informació
Bàsica

TECNOLOGIA:

  • Bidan, P. i Bonneviale, J.R. Application à l'œnologie des progrès récents en microbiologie et en fermentation. OIV, París, 1988.
  • Boulton, R.B. Principles and practices of winemaking. Chapman & Hall, New York, 1996.
  • Delanoe, D. Maillard, C. i Maisondieu, D. Le vin de l'analyse à l'élaboration. Ed. Technologie et Documentation (Lavoisier), París, 1987.
  • De Rosa, Tulio. Tecnología de los vinos blancos. Mundi-Prensa. Madrid, 1998.
  • Flancy, C. Œnologie; Fondements scientifiques et technologiques. Ed. Lavoisier, París, 1998.
  • Fleet, G.H. Wine microbiology and biotechnology. Harwood academic publishers, Sidney, 1993.
  • Jackson, R. S. Wine science: principles and applications. Academic Press, San Diego, 1994.
  • Lafon-Lafourcade, S. Wine and Brandy. Institut d'Œnologie de Bordeaux, Burdeos, 1983.
  • Madrid, A. Manual de enologia Pràctica. Ed. A. Madrid Vicente. Madrid. 1987.
  • Madrid, A; Cenzano, J.M. y Cenzano, A.M. Tecnología y legislación del vino y bebidas derivadas, Ed. Mundi Prensa, Madrid, 1994.
  • Molina, Rafael. Clarificación de mostos y vinos. A. Madrid Vicente, ediciones, Madrid, 1994.
  • Navarre, C. L'Œnologie. Collection Agriculture d'ajourd'hui. Ed. Lavoisier, Paris, 1988.
  • Peynaud, E. Enologia pràctica. Ed. Mundi-Prensa. Madrid. 1989.
  • Ribéreau-Gayon, J., Peynaud, E., Sudraud,P. y Ribérau-Gayon, P. Sciences et Techniques du vin, 4 toms, Ed. Dunod, Paris (1975-76).
  • Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D. Doneche, B., Lonvaud, A., Glories, Y. Bertrand, A., Maujean, A. Traité d'Œnologie. 2 Toms, Ed. Dunod, París, 1998.
  • Suarez. y Iñigo Microbiologia enològica. Mundi-Prensa. Madrid. 1990.
  • Troost, G. Tecnologia del vino. Ed. Omega. Barcelona. 1992.
  • Zamora, F. Elaboración y crianza del vino tinto. Mundi-Prensa. AMV Ed. Madrid, 2003.

ANÀLISI  SENSORIAL:

  • M. A. Amerine. 1983. Wine: their sensory evaluation. Ed. Freeman, New York.
  • J. Bangorri Anguiano. 1985. La Cata de Vinos. Ed. Agricola Española, Madrid.
  • G. Fribourg. 1989. La degustation: conaitre et comprendre le vin. Edisud, Aix-en-Provence.
  • M. Leglise. 1984. Una initiation a la degustation des grans vins. Ed. Laffitte, Marseille.
  • J. Rabourdin. 1989. Œnologie: Index de 1700 vocables de la degustation. Ed. Elvire, La Chapelle-Saint-Mesmin.
  • M. Ruiz Hernández. 1995. La Cata y el conocimiento de los vinos. A. Madrid Vicente, Ediciones.
  • S. Spurrier. 1984. La Degustation. Ed. Bordas, Paris.
  • E. Peynaud. 1984. Enología práctica (primera parte). Mundi-Prensa, Madrid.
  • E. Peynaud. 1987. El Gusto del Vino. Mundi-Prensa, Madrid.
  • RS Jackson. 2002. Wine tasting. Academic Press.
  • J. Sancho. 1999. Introducción al análisis de los alimentos. Edicions Universitat de Barcelona.
  • J. Pich. 2001. La degustació: estudis sobre la percepció del gust i l’acceptació dels aliments. Ed. UIB.
Complementària