Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
EL VI COM ALIMENT |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | EL VI COM ALIMENT | Codi | 19214206 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Composició del vi des del punt de vista alimentari. Macro i microcomponents. Balanç energètic. Dosis moderades i excessives. | |
2. Paradoxa francesa. Estudis epidemiològics. |
|
3. Perquè el vi produeix plaer. Metabolisme de l’alcohol | |
4. Toxicitat de l’alcohol | |
5. Absorció i metabolisme del compostos fenòlics | |
6. Els compostos fenòlics com antioxidants | |
7. Els compostos fenòlics com molècules senyalitzadores i controladores del metabolisme. | |
8. Els compostos fenòlics i malalties cròniques | |
9. Components polèmics del vi. Sulfits, amines | |
10. Bases de dades i fonts d’informació. Interpretació de resultats. |