2007_08
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997)
 Assignatures
  GESTIÓ DE L'ENERGIA EN LES INDÚSTRIES AGRÀRIES I ALIMENTÀRIES
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció
Consums d'energia. Consums per sectors. Eficiència energètica dels diferents processos de conversió. Estalvi energètic. Energies renovables
2. Indústria i energia
Importància del sector industrial. L'energia a l‘industria ; fonts d'energia i distribució del consum d'energia per sectors industrials. Conservació de l'energia; Costos energètics.
3. Energia tèrmica
Transformacions energètiques. Combustibles; classificació i propietats. Combustió i emissions. Calderes; constitució i característiques. Bomba de calor; estalvi energètic i reducció d'emissions
4. Sistemes de cogeneració.
I
ntroducció. Paràmetres que caracteritzen les plantes de cogeneració. Classificació dels sistemes de cogeneració. Balanços energètics. Àmbit de la cogeneració. Marc Legal
5. Sistemes frigorífics

Tecnologies d'estalvi energètic en sistemes frigorífics. Compressió mecànica i tèrmica. Tecnologia d'absorció. Acumulació de fred.
6. Gestió de l'energia en la Indústria Agroalimentaria
Introducció. Factors crítics en la gestió de l'energia. El projecte energètic. Organització del sistema de gestió. Auditories energètiques. Càlcul de la rendibilitat de les inversions. Exemple d'un projecte energètic.