Enologia (2006) |
Assignatures |
BIOQUIMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2007_08 |
Assignatura | BIOQUIMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES | Codi | 195131103 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
13.5 | Obligatòria | Primer | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Conèixer les diferents fases de desenvolupament del raïm durant la seva maduració i comprendre les repercussions que poden tenir els components del raïm sobre la qualitat de la verema i dels vins. | AC2 AR2 |
||
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, moleculars i fisiològiques dels llevats. | AR1 AR2 AR3 AR4 AR5 |
CC1 |
|
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, genètiques i fisiològiques dels bacteris làctics. | AR1 AR2 AR3 AR4 AR5 |
||
Conèixer la bioquímica de la fermentació alcohòlica i malolàctica, i raonar per identificar els possibles problemes de parada de fermentacions per solucionar-les. | AC2 AR1 AR2 AR3 AR4 |
||
Conèixer les principales alteracions produïdes pels llevats, bacteris làctics, bacteris acètics i fongs en els mostos i vins, i explicar les principales tècniques d'estabilització microbiològica dels vins. | AC3 AC4 AR1 AR2 AR3 |
||
Aplicar els coneixements teòrics en les pràctiques | AC2 AC4 AR2 |
||
Participar de forma activa en les classes. | BC1 BC6 BC10 |
CC4 |
|
Transferir els coneixements teòrics i els resultats obtinguts en les pràctiques mitjançant un treball d'equip i sintetitzar-les en una exposició oral. | BC1 BC3 BC4 BC6 BC10 |
CC2 |
|
Definir la biotecnologia enològica i explicar els principals mètodes de modificació genètica dels llevats. | AR5 |
BC5 |