Guia docent Facultat de Química |
català |
Nutrició i Metabolisme (2012) |
Assignatures |
DIETA MEDITERRÀNIA I SALUT: APROXIMACIÓ EXPERIMENTAL |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2017_18 |
Assignatura | DIETA MEDITERRÀNIA I SALUT: APROXIMACIÓ EXPERIMENTAL | Codi | 13675207 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | AN |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Presentació de l’assignatura. Alimentació saludable basada en evidència científica. Patró d’ alimentació mediterrània i Nòrdica. Exemples d’èxit d’ innovació a la indústria alimentària. | Patrons dietètics saludable basata en el paper dels nutrients característics de la dieta mediterrània i nòrdica. Tipologia d’estudis. Exemples d’èxit d’innovació a la indústria alimentària. |
2. Consum de fruits sec i envelliment saludable. Evidència científica del patró de l&’Alimentació MEDITERRÀNIA i mecanismes. |
Primary prevention of cardiovascular disease with a Mediterranean diet. Estruch R, et al.,Martínez-González MA; PREDIMED Study Investigators. N Engl J Med. 2013 Apr 4;368(14):1279-90. |
3. Cáncer i Nutrició |
Nutrició i càncer: l’evidència epidemiológica actual Dr Carlos Alberto González. Unit of Nutrition, Environment and Cancer. Cancer Epidemiology Research Programme. Catalan Institute of Oncology (ICO). * Estudi EPIC/Espanya (European Prospective Investigation of Cancer) . L’etiologia I la prevenció del cáncer es troven relacionats amb la dieta i factors relacionats amb ella. Actualment, l’evidència científica estima que entre un 30 i un 40% de la incidencia de cáncer podría ser prevenible amb mesures relacionades amb la dieta, el control de pes i l’activitat física. Coordinador principal del node espanyol de l’Estudi EPIC-Europa |
4. Patró d¿alimentació NÒRDICA basada en l'evidència científica. |
Prof Rikard Landberg. Catedràtic de la Universitat de Chalmers (Suècia) |
5. Dieta Mediterrània i Exercici físic |
La Dieta Mediterránea quizás no sea sólo Dieta". Dr Manuel Castillo (2,5h). Catedràtic de Fisiologia. Facultat de Medicina. Universitat de Granada |
6. El paper de la recerca en la Innovació i valorització d¿Aliments per la indústria. |
Prof Francisco Tomás Barberán. Professor del CSIC. Qualitat, Seguretat i bioactivitat de compostos bioactius. |
7. Prevenció de diabetes a través de la dieta basada en evidència científica. |
Prevenció de diabetes a través de la dieta basada en evidència científica. Dr Mireia Urpí-Sardà, investigadora Ramon y Cajal de la Universitat de Barcelona |
8. Activitat Complementària_Patró de Dieta Mediterrània i Salut | Activitat Complementària_Impacte dels mitjans de comunicació en Nutrició i Salut. Dra Cristina Andres-Lacueva |