2017_18
Guia docent 
Facultat de Química
A A 
català 
Nutrició i Metabolisme (2012)
 Assignatures
  DIETA MEDITERRÀNIA I SALUT: APROXIMACIÓ EXPERIMENTAL
   Continguts
Tema Subtema
1. Presentació de l’assignatura. Alimentació saludable basada en evidència científica. Patró d’ alimentació mediterrània i Nòrdica. Exemples d’èxit d’ innovació a la indústria alimentària. Patrons dietètics saludable basata en el paper dels nutrients característics de la dieta mediterrània i nòrdica. Tipologia d’estudis. Exemples d’èxit d’innovació a la indústria alimentària.
2. Consum de fruits sec i envelliment saludable. Evidència científica del patró de l&’Alimentació MEDITERRÀNIA i mecanismes.
Primary prevention of cardiovascular disease with a Mediterranean diet. Estruch R, et al.,Martínez-González MA; PREDIMED Study Investigators. N Engl J Med. 2013 Apr 4;368(14):1279-90.
3. Cáncer i Nutrició
Nutrició i càncer: l’evidència epidemiológica actual Dr Carlos Alberto González. Unit of Nutrition, Environment and Cancer. Cancer Epidemiology Research Programme. Catalan Institute of Oncology (ICO). * Estudi EPIC/Espanya (European Prospective Investigation of Cancer) . L’etiologia I la prevenció del cáncer es troven relacionats amb la dieta i factors relacionats amb ella. Actualment, l’evidència científica estima que entre un 30 i un 40% de la incidencia de cáncer podría ser prevenible amb mesures relacionades amb la dieta, el control de pes i l’activitat física. Coordinador principal del node espanyol de l’Estudi EPIC-Europa
4. Patró d¿alimentació NÒRDICA basada en l'evidència científica.
Prof Rikard Landberg. Catedràtic de la Universitat de Chalmers (Suècia)
5. Dieta Mediterrània i Exercici físic

La Dieta Mediterránea quizás no sea sólo Dieta". Dr Manuel Castillo (2,5h). Catedràtic de Fisiologia. Facultat de Medicina. Universitat de Granada
6. El paper de la recerca en la Innovació i valorització d¿Aliments per la indústria.

Prof Francisco Tomás Barberán. Professor del CSIC. Qualitat, Seguretat i bioactivitat de compostos bioactius.
7. Prevenció de diabetes a través de la dieta basada en evidència científica.

Prevenció de diabetes a través de la dieta basada en evidència científica. Dr Mireia Urpí-Sardà, investigadora Ramon y Cajal de la Universitat de Barcelona
8. Activitat Complementària_Patró de Dieta Mediterrània i Salut Activitat Complementària_Impacte dels mitjans de comunicació en Nutrició i Salut. Dra Cristina Andres-Lacueva