2017_18
Guia docent 
Facultat de Química
A A 
català 
Nutrició i Metabolisme (2012)
 Assignatures
  DIETA MEDITERRÀNIA I SALUT: APROXIMACIÓ EXPERIMENTAL
   Recomanacions


 
Altres comentaris
Els estudiants necessitaran uns coneixements basics de metabolisme i composició d’aliments en un entorn de Dieta Mediterrània. Altres recomanacions - Coneixements d’informàtica a nivell d’usuari - Coneixements de la llengua anglesa (a nivel oral i de caràcter científic) ja que hi ha conferències que s’imparteixen en anglès. - Coneixement de recerca bibliogràfica Further recommendations Aquesta optativa s’ofereix a estudiants del programa europeu EIT HEALTH del qual la Universidad de Barcelona forma part. Aquest fet ofereix l´oportunitat recíproca de que els estudiants del Màster de Desenvolupament i Innovació de la UB puguin participar en els avantatges acadèmics que ofereix el EIT-Health. "DIET & HEALTH: Mediterranean and Nordic diet. Different dietary patterns in the promotion of healthy living habits". Inclòs en el Màster de Desenvolupament i Innovació d’Aliments, aquest curs ofereix l’oportunitat als estudiants d’adquirir els coneixements necessaris sobre l’evidència científica actual que dóna suport als beneficis d’un patró dietètic saludable basant-se en el paper dels nutrients típics de la dieta mediterrània i nòrdica. Així com conèixer exemples d’èxit d’innovació a la indústria alimentària. Entre els professors destacats que participen en el programa destaquem Jim Kaput (Nestlé Research), que presentarà exemples d’aliments innovadors aplicats a la nutrició personalitzada, Francisco Tomás-Barberán (CSIC), ens parlarà de la importància de la recerca en la Innovació d’Aliments , Rikard Landberg (Uppsala, Sweden) i el Prof Emili Ros, ens presentaran les últimes novetats de la dieta Nòrdica i la Mediterrània respectivament, com a exemples de patrons dietètics saludables. Cristina Andrés-Lacueva, exposarà les evidències de l’alimentació saludable en la tercera edat, Mireia Urpí-Sardà, demostrarà el clar efecte de l’alimentació en la prevenció de la diabetis i el Prof Castillo (Universitat Granada) ens desvetllarà addicionalment la importància de tenir cura tots aquells aspectes que no són dieta.