2011_12
Educational guide 
Faculty of Economics and Business
A A 
 
 

Borsa de treball

QUÈ ÉS LA BORSA DE TREBALL?

La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Rovira i Virgili gestiona, des dels seus inicis, una Borsa de Treball pròpia. Això ens permet tenir una política específica d’orientació i d’inserció laboral, amb un equip responsable per dur-la a terme. La FCEE promou des de fa temps una inserció laboral continuada durant el curs, tant pels estudiants com pels seus diplomats i llicenciats, sent el centre de la URV que més estudiants aconsegueix inserir a les diferents empreses i administracions.

UNA BORSA DE TREBALL PELS ESTUDIANTS...

L’activitat de la Borsa de Treball per a estudiants està regulada pel Reial Decret 1845/1994, de 9 de setembre, sobre programes de cooperació educativa, i per la normativa específica de la URV al respecte. Està dirigida als estudiants que durant el curs acadèmic volen  fer pràctiques mitjançant els convenis de col·laboració.

Aquests convenis signats entre les empreses i la Universitat impulsen el contacte amb el món del treball durant els estudis. Els nostres alumnes poden treballar a mitja jornada i dedicar la resta del dia a l’estudi. També s’ofereix als estudiants la possibilitat de realitzar les pràctiques mitjançant un conveni de cooperació durant el període de vacances d’estiu, del juny a l'agost; dins d'aquesta modalitat d'estiu, les pràctiques poden fer-se a jornada completa.

Requisits dels alumnes per accedir-hi:

Els alumnes han de tenir, com a mínim, el 50% dels crèdits acadèmics aprovats de l'ensenyament que estiguin cursant.

Tipus de pràctiques:

Els alumnes poden triar entre dues modalitats de pràctiques:

Pràctiques curriculars:

Pràctiques no curriculars:

Duració del conveni:

La duració del conveni no pot excedir el 50% del temps íntegre que constitueix el curs acadèmic. L’alumne realitza un màxim de 4 hores diàries, excepte en els convenis d’estiu que poden ser de 8 hores; la resta de la jornada la dedica a l’estudi i aprenentatge. En el cas de les pràctiques no curriculars, el conveni preveu que les empreses aportin una quantia en concepte de borsa d’ajut a l’estudi.

Funcionament:

Els alumnes introdueixen el seu currículum, les seves dades i les seves preferències a l'aplicació de la Borça de Treball de la Facultat, accessible des de la pàgina web de la FCEE (http://www.fcee.urv.cat ) - enllaços d'interés - Borsa de Treball. A partir d’aquesta informació, rebran les ofertes d’ocupació que realitzen les empreses i que s’adeqüin al seu perfil.

Quan els alumnes comuniquen el seu interès per una determinada oferta, l’empresa tindrà accés al seu currículum i s’hi posarà en contacte.

Un cop establert un acord entre l’empresa i l’estudiant i notificat a la Facultat, els alumnes hauran de passar a recollir per la FCEE el corresponent Conveni de Cooperació Educativa.

Avantatges per a les empreses:

La signatura del conveni de col·laboració no suposa l’establiment de cap tipus de relació laboral entre l’empresa i l’alumne. L’empresa s’estalvia les quotes a la Seguretat Social, ja que l’assegurança escolar cobreix l’alumne per qualsevol tipus d’accident laboral. Un cop finalitzat el període del conveni, l’empresa pot prolongar la seva vinculació amb l’alumne mitjançant un contracte laboral a través de la Borsa de Treball de la FCEE.

... I UNA BORSA DE TREBALL PER DIPLOMATS I LLICENCIATS DE LA FCEE

La FCEE promou la inserció al món laboral dels llicenciats i diplomats mitjançant la Borsa de Treball. En aquests casos les empreses estableixen contractes laborals amb els nostres titulats.

Requisits:

Estar en possessió de la titulació corresponent expedida en la pròpia FCEE de la URV.

Funcionament:

Els titulats introdueixen el seu currículum, les seves dades i les seves preferències l'aplicació de la Borsa de Treball de la Facultat, accessible des de la pàgina web de la FCEE (http://www.fcee.urv.cat), a l’apartat Borsa de Treball. A partir d’aquesta informació, rebran les ofertes d’ocupació que realitzen les empreses i que s’adeqüin al seu perfil.

Quan els titulats comuniquen el seu interès per una determinada oferta, l’empresa tindrà accés al seu currículum i s’hi posarà en contacte.

És recomanable que els estudiants actualitzin periòdicament el currículum i les dades a la Borsa de Treball per tal que els diferents perfils i preferències que el programa tindrà en compte per fer la cerca de candidats a cada oferta publicada, reflecteixin amb la màxima fidelitat la realitat vigent.

EMPRESES I INSTITUCIONS QUE COL.LABOREN HABITUALMENT, ENTRE D'ALTRES, AMB LA BORSA DE TREBALL I L'ASSIGNATURA DE PRÀCTIQUES EMPRESARIALS DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES ECONÒMIQUES I EMPRESARIALS:

Aarus Marítima SA, Activa Mutua 2008 Reus, AG Ediciones SLU, Agència de Suport a l'Empresa Catalana (ACCIÓ), Ajuntament de la Canonja, Ajuntament de Montblanc, Ajuntament de Salou, Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Torredembarra, Alsys Information Technologies SL, Arola Aduanas y Consignaciones SL, Artículos para el Hogar SA, Asesores Financiación Nàutica SL, Banco Banif, Barna Management Consulting, BASF Española SA,  Behr Plastic Sapin SL, Blau Consultors Serveis Professionals SL, Boada & Duch Auditors, Borges SAU,  Cambra Oficial de Comerç de Reus, Campdepadrós Gestoria SLP Montblanc, Camdepadrós Gestoria SLP Tarragona, Carlos Castilla Ingenieros SA, Càtedra d'Emprenedoria i Creació d'Empreses URV, Càtedra d'Innovació Empresarial URV, Chubb Parsi SL, Cidem, Clatovall Associats SL; Comercial Valira SA, Conzentra SL, CYNARA EU SLU,  De la Guardia Grup D,  Depuradoras Totagua SL, Deutsche Bank, Diputació de Tarragona SAM, Econom Solutions SLU, EMMCT SA,  Eurofirms ETT SLU, Faiveley Transport Ibérica SA, Ferraté Electrodomestics SL, Fisher Ibérica SAU, Frape BEHR SA, Fundació Escola Internacional del Camp, Fundació Privada International NUT & DF, Fundació URV, Futura Systems, Gatell Enginyers SL, GE Inversión y Gestión Tarragona 2006 SL, Gestoria l'Unió SA, GINSA AIE, Gomà-Camps, GVC Gaesco Valores, Hospital de Sant Joan de Reus SAM, Ibercaja, Ingram Micro SL, Institut Català de la Salut,  Kutxa Caja Guipúzcoa San Sebastián, La Morella Nuts SA, Lear Corporation Holding Spain SLU, Llaberia Plàstics SL,  MAHLE SA, Mangrané-Gari consultors d'empreses SL, Manpower team ETT SAU, Mestre Economistes SLP, Mollá Rudíez & Oliva SAP, Mutua General de Seguros - Euromutua, NT Sensors SL, Orapi Applied España SAU, Paño Fruits SL, Plàstics i Construcció SL, Pont Soft SL, Port Aventura Entertainment SA, PROMICSA, Promociones Blaumar SA, Raimon Domènech Sunyer - Advocat, Rambla Gestió SL, REDESSA, Repsol Petroleo SA, Repsol YPF, Reus Vitalitat,  Robert Bosch España FCA Castellet SA, SCA Hygiene Products SL, Seare Reus Enginyeria SL,  SECOT Delegació Tarragona, SEMI SA, Solà Domingo SA, Solfranc Tecnologies SL,  Serveis de Recursos Econòmics URV, System Hard Informàtica SL, TQ Tecnol SA, TRAVIMA SA, W3IS2 - Internet Solutions & Information.